Suntem pregătiți să te pregătim. Scrie-ne sau dă-ne un telefon și vom descoperi împreună cum poți începe drumul spre o formă fizică și mentală puternică.

(0746) 572 855

STR. GALATI NR.6 – PARK LAKE 2 (3,57 KM), CLUJ-NAPOCA

URMARESTE-NE
Top

Importanța zilelor de odihnă in rutina de fitness

Ni se spune să rămânem mereu activi, însă mai mult nu înseamnă mereu mai bine. Odihna reprezintă un element cheie într-o rutină de fitness sănătoasă și de succes. Ea este esențială pentru performanță, dar uneori este neglijată. Odihna nu presupune un stil de viață sedentar, ci să-ți asculți corpul și nevoile lui, prin a face o pauză obișnuită de la antrenamente. Zilele de odihnă sunt importante pentru un program de fitness. Ele oferă organismului șansa de a se recupera și previn accidentările sau epuizarea fizică.

De ce odihna este esențială după un antrenament?

Studiile arată că atunci când mușchii sunt implicați într-un efort fizic intens, aceștia suferă micro-rupturi. Oferind odihnă corpului micro-rupturile se vor reface, iar febra musculara se va diminua. În funcție de intensitate, mușchii au nevoie de la 48 până la 72 de ore pentru a se reechilbra și a se recupera. Acesta este motivul pentru care antrenorii de la Reshape Studio structurează planurile de exerciții în funcție de diferite grupe de mușchi. Astfel, atunci când antrenezi anumite grupe de mușchi, le oferi șansa altor grupe să se odihnească și să se refacă. Dacă însă urmezi un antrenament full body, este nevoie ca următoarea zi să iei o pauză de la antrement. Fără timp acordat recuperării riști nu numai să nu ajungi la rezultatele dorite, ci și să te accidentezi. Recuperarea este esențială, pentru că, dacă îți suprasoliciți corpul și îl privezi de odihnă, acesta va ceda.

Când vorbim despre recuperare, aceasta poate fi de doua feluri: imediată și cea pe termen lung, stabilită cu antrenorul tău în funcție de scopul pe care îl ai.
Recuperarea imediată se petrece în câteva ore după antrenament, timp în care este important să faci mișcare cu un grad scăzut de efort, cum ar fi mersul pe bandă și să consumi proteine pentru refacerea mușchilor.
Recuperarea pe termen lung presupune stabilirea unor zile de pauză de la antrenament, iar zilele destinate odihnei îți vor fi stabilite de unul dintre antrenorii Reshape Studio în funcție de nevoile tale individuale.

Foarte important în procesul de recupare este să respectăm și o dietă echilibrată, bogată în proteine și fibre și să nu neglijăm somnul. Acești factori sunt foarte importanți în procesul de recuperare.
Dacă totuși în zilele stabilite de pauză simți că îți lipsește mișcarea, Reshape Studio recomandă să optezi pentru activități lejere cum ar fi: plimbări în aer liber pe jos sau cu bicicleta, sau stretching.

Ce se poate întâmpla dacă te antrenezi fără zile de repaus?

Supraantrenarea duce la oboseala cronică a organismului, care crește riscul de accindentări și performanță scăzută. Mușchii obosiți te împiedică sa dai randament și să-ți urmezi antrenamentul propus. Dacă nu oferi organismului odihna necesară, poți să te simți obosit pe tot parcursului zile și să pierzi motivația de a merge la sală.

Ca și orice activitate, mersul la sală trebuie să îți aducă plăcere și să îți îmbunătățească viața, nu să-ți dăuneze. Reshape Studio îți recomandă să duci un mod activ de viață și să mergi la sală, dar să nu uiți despre echilibru și sănătate. Iar pentru a stabili o rutină de fitness sănătoasă împreună, contactează-ne și antrenorii noștri te vor ajuta să ajungi la forma dorită.

Share
No Comments
Add Comment
Name*
Email*

Call Now Button